Uwaga! Zgodnie z prawem UE informacje na temat właściwości suplementu diety oraz jego składników nie mogą sugerować właściwości leczniczych i efektów fizjologicznych charakterystycznych dla produktów leczniczych jak również nie mogą przypisywać jakiemukolwiek środkowi spożywczemu właściwości zapobiegania chorobom lub leczenia chorób ludzi bądź też odwoływać się do takich właściwości. Niniejszym informujemy, że produkt(y) widoczny(e) na tej stronie nie leczy(ą), nie zapobiega(ją) chorobom i nie wywołuje(ą) efektów fizjologicznych charakterystycznych dla produktów leczniczych.
Napar z owoców czarnego bzu stosowany jest przy przeziębieniach. Ma działanie rozgrzewające, działa napotnie i jednocześnie łagodzi kaszel.Dzięki dużej zawartości witamin i soli mineralnych, wzmacnia organizm, zwłaszcza podczas infekcji.
Doskonała, klasyczna czarna herbata z dodatkiem trawy cytrynowej, która nadaje niezwykły smak i aromat przypominający cytrynę, ale bez jej kwasowości. Dodaje energii, witalności i poprawia samopoczucie.
Kwiatostan głogu stosuje się pomocniczo w łagodnych dolegliwościach serca o podłożu nerwowym oraz jako środek wspomagający pracę serca i układ krążenia.
Gorczyca jest podstawowym składnikiem musztardy. Całe nasiona stosuje się także do aromatyzowania grzybów, ogórków, papryki i innych warzyw kiszonych oraz w occie. Mieloną gorczycą przyprawia się mięso i wędliny, gotowane ryby i zimne sosy. Należy ją dodawać zawsze na początku gotowania potraw.
Hyzop smakowo harmonizuje z selerem i pietruszką. Korzenny zapach i lekko cierpki smak czynią go często stosowaną przyprawą do pieczeni, duszonej cielęciny, mielonego mięsa i sosów.
Nasienie Kozieradki stosuje się zewnętrznie w postaci ciepłych okładów w stanach zapalnych skóry, jako środek zmiękczający, powlekający i ułatwiający gojenie. Doustnie jako środek pobudzający łaknienie.
Korzeń Lukrecji stosuje się w kaszlu towarzyszącym nieżytom górnych dróg oddechowych jako środek wykrztuśny. Stosowany również pomocniczo w chorobie wrzodowej żołądka.
Majeranku dodaje się głównie do potraw ciężko strawnych, takich jak zupy z grochu, fasoli i warzyw, duszonej i pieczonej baraniny oraz wieprzowiny, mięsa mielonego oraz tłustego drobiu, pasztetów, sosów, smażonych ziemniaków, farszu oraz potraw z rusztu.
Kłącze Pięciornika stosuje się doustnie: wspomagająco w biegunce, miejscowo: do płukania w stanach zapalnych jamy ustnej i gardła jako środek ściągający.
Liść podbiału stosuje się pomocniczo jako środek osłaniający błony śluzowe jamy ustnej i gardła w stanach zapalnych dróg oddechowych z objawami kaszlu i chrypki.
Z suszonych kwiatów hibiskusa przygotowuje się napary oraz herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym kwaskowym smaku. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mieszanek ziołowych.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Home.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.