
babka jajowata 200 g vitafarm







Opis
Mielone łupiny babki jajowatej są bogatym źródłem nierozpuszczalnego, śluzowatego błonnika pokarmowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki.
Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. W przypadku zaparć zmiękcza konsystencję treści jelitowej, zwiększa jej objętość, poprawiając perystaltykę jelit, ułatwia oraz przyspiesza wypróżnianie. Ponadto pomaga utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.
Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej łagodnie obniża poziomu glukozy po posiłku oraz cholesterol i trójglicerydy we krwi.
Skład:
łupina babki jajowatej.
Sposób przygotowania:
1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200 ml płynu (sok, woda) i wypić. Popić dodatkowo szklanką płynu.
Sposób użycia:
Przyjmować około 30 minut przed posiłkiem rano i wieczorem.