cumind hr 20 tabletek global


Opis
Cumind HR poprawia metabolizm mózgowy, działa skutecznie w stanach depresyjnych, spadku witalności i zaburzeniach pamięci. Wspomaga i stymuluje procesy przeciwzapalne, regeneruje wątrobę, wspomaga prawidłową pracę jelit i trawienie. Chroni przed cukrzycą.
Cumind HR zawiera kurkuminę, witaminę B6 oraz witaminę B12.
Witaminy B6 i B12 wspierają funkcjonowanie ośrodków układu nerwowego i pomagają utrzymać sprawność umysłową, zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia. Witamina B6 dodatkowo przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej.
Kurkumina jest substancją o potężnym działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym. Oddziałuje na różnorakie proce prozapalne w organizmie, hamując ich szkodliwe działanie.
Kurkumina hamuje skutki starzenia się organizmu, przewlekłe stany zapalne organizmu, przyspiesza gojenie się ran, reguluje pracę wątroby, łagodzi polekowe i poalkoholowe uszkodzenia wątroby. Stymuluje wydzielanie żółci, dzięki czemu usprawnia proces trawienia, działa w stanach zapalnych miąższu wątroby, w chorobie jelit- IBS,IBD, zapaleniu jelita grubego, wrzodach jelita grubego. Ponadto posiada właściwości przeciwdepresyjne, zwiększa odporność organizmu i jego wydajność, zwalcza szkodliwe dla organizmu wolne rodniki, działa neuroprotekcyjnie w chorobie Alzheimera, depresji, neuropatii cukrzycowej i innych zaburzeniach neurodegeneracyjnych i neuropsychiatrycznych. Dodatkowo w chorobie Alzheimera obniża poziomy beta amyloidu, proteiny odpowiedzialnej za odkładanie się tzw. "płytek starczych" w mózgu.
Skład:
Ekstrakt z kłącza kurkumy, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancje przeciwzbrylające: behenian glicerylu, dwutlenek krzemu, talk, stearynian magnezu, witamina B12, witamina B6, substancje glazurujące: karboksymetyloceluloza,hydroksypropylometyloceluloza, kwas stearynowy, barwnik: E101, E171.
Sposób użycia:
1 tabletka dziennie.
Uwaga:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.