
dha-epa + witamina e, 250 ml dr. jacob's







Opis
Data ważności: 29.08.2022
Kwasy DHA i EPA zalecane są:
- dla utrzymania prawidłowych funkcji mózgu i prawidłowego widzenia (przy codziennym spożyciu 250 mg DHA),
- dla prawidłowej czynności serca (przy codziennym spożyciu 250 mg DHA i EPA),
- przy problemach z nauką szkolną oraz niskiej zdolności przyswajania wiedzy,
- przy zaburzeniach pamięci i koncentracji,
- przy nadpobudliwości psychoruchowej.
Witamina E
5 ml produktu DHA-EPA + Witamina E zawiera ok. 90 mg naturalnych tokoferoli (witamina E). W przeliczeniu na ekwiwalent witaminy E daje to ok. 36 mg witaminy E. Witamina E (mieszanka tokoferoli) chroni komórki przed stresem oksydacyjnym – działaniem wolnych rodników tlenowych, które są jedną z głównych przyczyn starzenia się komórek.
Szczególną cechą produktu jest połączenie wszystkich rodzajów naturalnych tokoferoli, z których ok. 50% stanowi gamma-tokoferol (suplementy diety najczęściej zawierają tylko alfa-tokoferol).
Dzienne spożycie 7,5 ml produktu DHA-EPA + Witamina E wspiera również utrzymanie prawidłowych funkcji mózgu i prawidłowego widzenia.
Składniki :
oliwa z oliwek extra virgin (88%), olej bogaty w DHA i EPA z mikroalg Schizochytrium sp. (10%), mieszanka tokoferoli (2%), olejek cytrusowy.
Sposób użycia :
5-10 ml (1-2 łyżeczki).
Należy polewać sałatki, potrawy (nie gorące, o temperaturze umożliwiającej spożywanie).
Nie podgrzewać powyżej 40°C!
Po otwarciu spożyć w ciągu 10 tygodni.
Wysoka zawartość bioaktywnej witaminy E może u niektórych osób z podrażnieniem błony śluzowej powodować nieznaczne poczucie "drapania" w gardle.