esencja probiotyczna 165 ml probiotics polska







Opis
Esencja ProBiotyczna™ powstaje w procesie fermentacji kompozycji kilkunastu szczepów z gatunków probiotycznych mikroorganizmów i zawiera również ich metabolity. Wybrane szczepy probiotyczne wzrastają w konsorcjum i w interakcji z innymi szczepami, tworząc mały ekosystem jak w warunkach naturalnych.
Technologia ta opracowana przez Amerykanina Matthew Wood’a zasadniczo różni się od typowej mieszaniny czystych szczepów bakterii probiotycznych, ponieważ wykorzystuje w działaniu efekt synergii współpracujących ze sobą mikroorganizmów.
Wybrane do kompozycji pożyteczne mikroorganizmy występują powszechnie w naturze i nie są modyfikowane genetycznie.
Skład:
Woda niechlorowana, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, kultury probiotyczne SCD*, koncentrat soku z jagód, wiśni i granatów.
* Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów wykorzystywane w technologii SCD:
Bifidobacterium animalis, B. bifidum, B. longum Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. plantarum, L. lactis, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces cerevisiae.
Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 108 podczas wytwarzania)
Drożdże ≤ 1,0 x 106 jtk/ml.
Sposób przygotowania:
Wymieszać delikatnie przechylając pojemnik przed otwarciem.
Sposób użycia:
Dorośli: 1 łyżka stołowa przed lub po posiłku.
Dzieci powyżej 3 roku życia: 1 łyżeczka do herbaty przed lub po posiłku.
Przed podaniem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną.
Uwaga:
W wyniku naturalnych procesów w Esencji ProBiotyczne mogą wystąpić niewielkie zmiany koloru, zapachu, smaku oraz wytrącanie się osadu na dnie butelki i nalotu „białego grzybka” na powierzchni. Nie wpływa to na skuteczność jej działania.