Bibliografia:Wiedza lecznicza Św. Hildegardy z Bingen od A do Z - jak być zdrowym 'od stóp do głów' Dr Wighard Strehlow, tł. Edyta Panek, wyd. Esprit, Wydanie I, Kraków 2010: , *s.44-45; Ilustracja: Wykorzystano ilustracje na licencji Creative Commons, źródło: http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia-i-przepisy/tarnina-co-mozna-zrobic-z-owocow-tarniny-przepisy-bez-nalewki,17_61703.html |
napÓj z tarninĄ na jelita i trawienie 500 ml polskie centrum Św. hildegardy







Opis
Napój z tarniną jest stosowany wspomagająco przy paraliżu przy udarze mózgu, dnie moczanowej, reumatyzmie i stwardnieniu rozsianym.*
Skład:
Popiół z tarniny (4,0%), goździki, cynamon, miód, austriackie wino BIO. Zawartość alkoholu 9,0%.
Sposób użycia:
3 razy dziennie w małym kieliszku likierowym, przed i po jedzeniu.
Należy stosować przez pół roku lub dłużej.
*