Witamina C (kwas L-askorbinowy, L-askorbibiab sodu); bez czarny (Sambucus nigra); jeżówka purpurowa (Echinacea purpurea); propolis pszczeli; wiąz czerwony (Ulmus rubra); wypełniacz – celuloza; cynk (glukonian cynku); subst. słodząca – fruktoza; subst. przeciwzbrylające – kwas stearynowy, sole magnezowe kw. tłuszczowych, krzemionka; naturalny aromat malinowy.
W procesie produkcji nie wykorzystano składników pochodzących z pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków lub orzechów drzew. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.
Zawartość składników fizjologicznie czynnych w dziennej porcji: |
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2 pastylki |
% RWS |
---|---|---|
Witamina C | 300 mg | 375% |
Bez czarny (Sambucus nigra) (owoc) | 200 mg | † |
Jeżówka purpurowa (korzeń) (Echinacea purpurea) |
50 mg | † |
Propolis pszczeli | 50 mg | † |
Wiąz czerwony (kora) (Ulmus rubra) | 50 mg | † |
Cynk | 24 mg | 240% |
† Dzienne zapotrzebowanie nie zostało określone.
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)