ocet jabłkowy ojca mateusza 500ml
Opis
Wysoko gatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza jest produkowany wg. XIV-wiecznej, starozakonnej receptury z jabłek pochodzących z niepryskanych upraw z dodatkiem ziół leczniczych i miodu. Znajdują się w nim związki mineralne i witaminy. Nie zawiera konserwantów ani chemicznych dodatków. Produkt niepasteryzowany i nieklarowany.
Ocet jabłkowy Ojca Mateusza ma niepowtarzalny smak i aromat. Można używać go jako przyprawę do dań mięsnych i sałatek.
Zawiera bardzo dużo pierwiastków mineralnych (chlor, żelazo, fluor, potas, wapń, miedź, magnez, sód, fosfor, siarkę, krzem), witamin (A1, B1, B2, B6, C, E, P), enzymów, aminokwasów, pektyn i beta karoten.
Ma zastosowanie w leczeniu żylaków i hemoroidów, obniża poziom cholesterolu i zapobiega miażdżyca, gdyż nie pozwala na odkładanie się wapnia w naczyniach krwionośnych. Działa antyrodnikowo.
Doskonały dla osób odchudzających się, gdyż usprawnia trawienia, przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej i hamuje apetyt. Ocet jabłkowy oczyszcza organizm z toksyn.
Ocet jabłkowy Ojca Mateusza to także naturalny kosmetyk. Stosowany zewnętrznie, rozcieńczony z wodą, ujędrnia, zmiękcza i wygładza skórę. Kąpiele z dodatkiem octu jabłkowego Ojca Mateusza chronią naturalny płaszcz skóry, ponieważ ocet ma taki sam odczyn pH jak zdrowa skóra(5,5).
Sposób użycia
Dwie łyżeczki octu jabłkowego i dwie łyżeczki miodu starannie wymieszać w szklance wody. Miód powinien się całkowicie rozpuścić. Pić codziennie, najlepiej rano przed posiłkiem.
Uwaga
Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Przechowywać w lodówce. Po dłuższym przechowywaniu może wytworzyć się na powierzchni krążek galaretki owocowej. Na dnie butelki może wytrącać się osad, który świadczy o wysokiej jakości produktu.