GALGANT KORZEŃ MIELONY ŚW. HILDEGARDY 40G
Galgant łagodzi chorobę lokomocyjną, zapobiega zawrotom głowy. Polecany jest w stanach osłabienia i wyczerpania. Poprawia trawienie i apetyt jak także zapobiega kolkom jelitowym oraz posiada działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.
Kod produktu: 1050
Opis
Galgant łagodzi chorobę lokomocyjną, zapobiega zawrotom głowy. Polecany jest w stanach osłabienia i wyczerpania. Poprawia trawienie i apetyt jak także zapobiega kolkom jelitowym oraz posiada działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
Skład: korzeń galgantu 100%
Korzeń galgantu mielony jest to czysta przyprawa z dzikich zbiorów (Alpinia officinarum) o jakości zgodnej z Farmakopeą. Roślina ta jest znana pod nazwą alpinia lekarska i należy do grupy kłaczy imbirowatych.
U Hildegardy jest on jednym z ważniejszych środków. Korzeń galgantu natychmiast ożywia! Ma działanie rozgrzewające. Na początku należy przyprawiać potrawy ostrożnie, gdyż galgant jest bardzo pikantny. Jednakże według Hildegardy wskazane jest jego częste stosowanie (np. w celu poprawy trawienia - m.in. zapobiega rozwojowi drobnoustrojów patogennych w jelitach)
Hildegarda z Bingen: „…kto ma bóle w sercu, niech weźmie wystarczającą ilość alpinii lekarskiej, a będzie mu lepiej”. „Kiedy boli kręgosłup czy mięśnie, przez nadmiar złych soków, weź alpinię lekarską z ciepłym winem i pij często, a ból odejdzie od ciebie”
Zastosowanie: 1-3 szczypty mielonengo galgantu dodawać do potraw np. mięsnych, warzywnych. Można go także dodawać do marynat, dyni, sałatej owocowych, kompotów, marmolad, w których w stężeniu 3-7% działa konserwująco.
Nie należy go stosować u osób z owrzodzeniami żołądka i jelit. Może także powodować kichanie.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.